Yoga kan helpen bij het verlichten van astma

De studie van Pranayama en de kunst van het beheersen van de ademhaling hebben de hoogste prioriteit in het yogasysteem, zelfs boven het overwegen van zuiver drinkwater en de behoefte aan goede voeding.

Dit wordt bevestigd door het feit dat we zelfs weken zonder voedsel kunnen leven, slechts uren of dagen zonder water en slechts enkele minuten zonder lucht. Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

De vitale straling van lichaamsenergie zorgt voor onze fundamentele verdediging tegen ziekte. Bekend als de Pranamaya Kosha wordt het beïnvloed door elke ademhaling die we nemen en bepaalt voor een groot deel onze gezondheidstoestand. De sterkte en kwaliteit van ons vitale schild bepaalt het niveau van ons immuunsysteem en de vitaliteit die wordt waargenomen als eerste teken van een goede gezondheid.

Maar dit is niet zo eenvoudig als gewoon een goede hoeveelheid lucht en zuurstof in het lichaam krijgen met een krachtige ademhaling. Er zijn meer complexe en subtielere factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Omdat bewustzijn en ademhaling met elkaar verbonden zijn, is de correctie van elke onregelmatigheid van de ademhaling onlosmakelijk verweven met het opnieuw instellen van het denkprincipe. Astma vereist daarom fysiologische en psychologische aandacht en correctie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader